براساس برنامه هفتم توسعه باید ۲۵۰ میلیارد سرمایه گذاری در صنعت نفت صورت گیرد. این در شرایطی است که در دهه ۹۰ بهطور متوسط سالانه ۱۰ میلیارد دلار سرمایه خارج شده و سرمایه ناچیزی جذب شده است.
مسئولین نفتی مدعی هستند که ظرفیت تولید پتروشیمی در ۱۰ سال آینده به ۲۰۰ میلیون تن خواهد رسید اما کارشناسان رسیدن به این هدف را در شرایط تحریمی و ناترازی گازی بعید می دانند.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی گفت: با از سرگیری واردات گاز از ترکمنستان، ایران بهسمت تبدیل شدن و ایجاد هاب گازی در خاورمیانه حرکت خواهد کرد.
کارشناس بازار انرژی با اشاره به افزایش سهم ایران در تجارت انرژی با واردات گاز از ترکمنستان گفت: با از سرگیری واردات گاز، ایران بهسمت تبدیل شدن و ایجاد هاب گازی در خاورمیانه حرکت خواهد کرد.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: قیمت بنزین تغییر نکند و سهمیه مردم همان ۶۰ لیتر سابق در نظر گرفته شود که دارندگان خودرو بتوانند با استفاده از کارت شخصی این میزان سوخت را دریافت کنند ولی هر کس نیاز به سوخت بیشتر داشت باید بهای آن را با نرخ بین الملل پرداخت کنند.
اویل پراس در حالی مدعی شده که ایران نفت خود را ۴۲ درصد زیر قیمت های بین المللی عرضه می کند که حسینی عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی حداکثر مقدار ارزان فروشی را ۲۰ دلار اعلام کرده است.
حمید حسینی عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی با تاکید بر افزایش بهره گیری از ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در کشور گفت: اکنون جزو ۵۰ کشور اول صنعت پتروشیمی جهان نیستیم.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: عرضه گواهی سپرده کالایی نفت علاوه بر آنکه برای دولت درآمدزایی های بسیاری دارد، برای حل مشکل اقتصاد نیز راهگشاست.
عرضه ارز پتروشیمیها در سامانه مبادلات ارزی، انگیزه تولیدکنندگان برای صادرات محصول را تقویت کرده و تاثیر مثبتی بر افزایش حجم صادرات محصولات پتروشیمی خواهد داشت.
افت و خیز قیمت نفت در هفته های گذشته پیش بینی آینده این بازار را سخت کرده است. برخی از کارشناسان از احتمال ۳ رقمی شدن دوباره بهای نفت می گویند و برخی دیگر متوسط قیمت امسال را ۷۰ دلار می دانند.
دولت بودجه را بر مبنای فروش ۱.۴ میلیون بشکه نفت ۸۵ دلاری بسته، حال آنکه در برخی از ماه های امسال فروش نفت به ۳۰۰ هزار بشکه رسیده بود، بماند که تصمیم جدید پاناما شرایط را سخت تر هم کرده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: آنچه باعث نگرانی است موضوع فراوردهها است، روسیه روزانه حدود 2.5 میلیون بشکه صادرات فراوردههایی مثل ، گاز مایع ، روغن پایه ، مازوت و گازوئیل دارد که بازارهای کشورهای همسایه را تحتتاثیر قرار میدهد.